Mastering
Mastering-processen består af flere skridt, alle med det fælles mål at præsentere det færdige produkt i det bedst mulige lys.
Det er her magien sker!

For at dit produkt tager sig bedst muligt ud på diverse platforme og medier såsom Vinyl, Streaming, CD m.fl. er det vigtigt at give produktet de bedste muligheder for at performe optimalt. Denne proces kaldes Mastering. Det er den sidste proces inden produktet sendes til tryk eller uploades til din digitale distributør.

Det er svært at give et helt kort svar på hvad Mastering er, da det kan variere meget alt efter det enkelte produkts behov, men helt kort fortalt handler det om at få musikken til at tage sig bedst muligt ud på tværs af formatter. Dette gøres ved at justere lyden ved hjælp af en række værktøjer designet til processen. Herefter lægges lydfilerne i den rette rækkefølge og eksporteres i de nødvendige formatter.
Typisk anvendte værktøjer er:

EQ (tone, farve)
Compression/limiting (dynamik, farve)
Saturation (dynamik, farve, tone)
Stereoudvidelse/indsnævring (perspektiv)

Disse værktøjer kan dog overlappe, da nogle kompressorer tilføjer farve, og nogle EQ'er ændrer dynamikken. Det vigtige aspekt er at vide, hvornår man skal bruge hvilken slags værktøj, og da hver sang er forskellig, er der ingen svar på dette.

Med over 15 års erfaring indenfor feltet, vil vi kunne hjælpe dig med at tage de rigtige beslutninger.