Rising - Abominor

Reference:

Label:

This product is no longer in stock

More info

I 2009 ramte den københavnske metal-trio RISING undergrunden hårdt med sin tunge, melodiske og organiske smadder-metal. Bandets to første udgivelser – den selvbetitlede debut-EP fra 2009 og singlen “Legacy of Wolves” fra 2010 – blev begge udgivet DIY, men bandet fik ikke desto mindre omfattende opmærksomhed fra både international presse og fans af tung musik. I forbindelse med disse to tidlige udgivelser turnerede bandet i Europa to gange og spillede på Roskilde Festival i 2010.

I 2011 signede RISING med det tyske label Exile on Mainstream, som udgav bandets debutalbum ”To Solemn Ash” samme år. Albummet er en 49 minutter lang episk samling sange, der viser bandets talent for at skrive store metal-hymner udført nådeløst knusende i en skarp produktion. I året efter udgivelsen spillede RISING mere end 50 shows i Europa, heriblandt to europæiske tours, en svensk og en irsk tour samt festivaloptrædender på bl.a. Copenhell, Spot og Hultsfred (SE), og året blev rundet af med deltagelse som co-headliner i den omfattende danske MTV Headbangers Ball Tour.

Efter denne tour dedikerede bandet sig til at skrive sit andet album, der blev indspillet i april/maj 2013 med producer Jakob Reichert Nielsen, som også producerede ”To Solemn Ash” og debut-EP’en. Det nye album bærer titlen ”Abominor” og indeholder ni sange, der over 39 minutter viser en hurtigere, mere aggressiv og harsk side af bandet. Bandet ønskede fra starten af den kreative proces at skabe et hårdere og mere ”løst” spillet album - en reaktion på og udvikling fra de mere episke og klassisk metal-funderede sange på ”To Solemn Ash”. Dette kan høres i det nye materiale, som inkorporerer elementer fra punk og crust, ikke mindst æstetisk, alt imens bandet forbliver tro mod både de tonstunge og melodiske signaturer, som fra starten har været en integreret del af bandets udtryk. Tematisk set adskiller ”Abominor” sig fra det første albums dødstematik ved at adressere flere af livets mørkere aspekter såsom tab, sorg og vold. Værende mere personlig og jordbunden end før beskriver lyrikken menneskets skrøbelige natur; fejheden og modet, håbet og fortvivlelsen, der sætter scenen for menneskets interaktion og dets plads i den naturlige (u)orden.