Fossils - Flesh Hammer

Reference:

Label:

More info

Den danske instrumentale noiserockduo FOSSILS er i sandhed en sjældent set eksplosiv musikalsk enhed, ikke mindst herhjemme. Med én bas håndteret af bassist Simon Tornby og ét trommesæt maltrakteret af trommeslager Per Silkjær, bruger FOSSILS deres simple setup til at hvirvle en storm op af energisk, punket og uforudsigelig rockmusik. Duoen udgav i 2011 deres debutalbum ”Meat Rush”, i 2012 kom live ep'en ”The Veal Thing”. Gennem adskillige shows herhjemme, med bands som Liturgy, ZU, Iceage og Health, såvel som på turnéer i USA (med århusianske Cola Freaks), Tyskland og Island, har FOSSILS fået sig et ry som en særdeles stærkt liveband, som altid erparate til at slå publikum for panden med deres musikalske kødhammer.

GAFFA skrev bl.a. følgende om bandets optræden på SPOT Festival 2013:
”Det er imponerende, hvordan begge bandmedlemmer bassist Simon Tornby og trommeslager Per Silkjær fortsætter hele koncerten igennem med konstant energi, god kontakt til hinanden og publikum og en enorm kontrol over de mange lyde og støjflader, som genereres med en hast, der næsten ikke er til at forstå.”

Nu er FOSSILS klar til slippe deres anden fuldlængde løs, nærmere betegnet den korte, smækre og helt igennem rasende ”Flesh Hammer”. Og hvilken hammer. Pladen udgøres af 20 intense minutter fordelt på 10 præcise, støjende og altid underholdende stykker no bullshit musik, produceret af ingen ringere end Danmarks egen lydtroldmand, Klaus “Q” Hedegaard Nielsen (Beta Satan, The Malpractice o.a.), og skabt af et band, der har raffineret deres kendetegn, særpræg og overvældende virkemidler: Korte kreative udbrud af fremadrettede men samtidig komplekse rytmer kombineret med tordnende smadderriffs, der sammen skaber et univers af dels groove og kontanthed, dels uforudsigelighed og overraskelse. Altid både interessant for hovedet og animerende til moshpitten.

”Flesh Hammer” blev indspillet i bandets øvelokale på fem dage i juli under næsten uudholdelige varmegrader. Bandet havde besluttet sig for, at alle numre skulle indspilles live, uden dubs og kun hele takes var acceptable. Ideen var, at bandets liveenergi skulle bevares, og at der skulle skæres helt ind til benet rent lydmæssigt. Ingen overflødige effekter og andet pynt, bare en lydmur af bas og tromme. Lyden skulle være simpel men bastant, som når FOSSILS spiller live. Hele dette kogende inferno af en pladeindspilning blev filmet, og der findes allerede flere videoer fra denne på YouTube.

Customers who bought this product also bought: