Big Mess - 'Try To Enjoy It

Reference:

Label:

More info

BIG MESS er et københavnsk punkrockband. De musikalske sammenhænge, som medlemmerne tidligere har rumsteret i, er mange og mangfoldige, men har alle deres overordnede udspring fra hovedstadens DIY- og punk

miljøer. I 2014 dannede sangskriver og guitarist Tobias Bendixen så BIG MESS med en flok venner. Bandetudsendte i 2016 debutalbummet ’You Know I Care’, som punks byen over fandt sig selv synge med på. Det er svært at lade være - musikken er melodiøs, umiddelbar og personlig. BIG MESS’ nye plade hedder ’Try To Enjoy It’ og består af 12 sange. Sangene blev skrevet i en periode, hvor Bendixen var sengeliggende med en alvorlig hjernerystelse. Ingen skærm, ingen alkohol, ingen underholdning. Mest af alt svimmelhed og tankespind. Den eneste mulige distraktion udover søvn og zombie crawls var at skrive sange. Disse sange blev undervejs en beskrivelse af den tilstand, som en sådan sygdomsperiode kan udgøre, og ikke mindst de konsekvenser, som kan følge i kølvandet på den. En periode, hvor man samtidig er tilskuer til det liv, der kører videre uden for én, det liv, man havde før, og det liv som man trods alt stadig lever. Hertil kommer det, man kan tabe, fordi man må forholde sig stille, alene og inden døre - heriblandt også kærligheden.

’Try To Enjoy It’ er også en break-up-plade, der fortæller om et brud mellem elskende, der blev konsekvensen af en udefrakommende hændelse. Hændelsen, her en hjernerystelse, kan således ses som en metafor for en påtvunget forandring eller en ny tilstand. Man forandres af denne hændelse, og det kan gøre, at også kærligheden forandrer sig, skævvrides, de-kalibreres...eller forsvinder. Og når man kommer ud på den anden side, er begge parter forandrede, og der er ikke noget at gøre udover at tage konsekvensen. Måske er det på tide at skride og komme videre – to ’Leave This Scene’.

’Try To Enjoy It’ er således en meget personlig plade på det tematiske plan. Paradoksalt nok er det samtidig en plade, der i høj grad er en kollektiv musikalsk indsats. Hvor debutalbummet var defineret af den korte vej fra Bendixens sangskrivning til studiet, så er ’Try To Enjoy It’ en plade skabt af et band. Der er således brugt lang tid på at prøve alles ideer i øvelokalet, og i studiet blev der tilkaldt assistance i form af violiner, blæsere og korsangere, hvor ansvaret for de endelige arrangementer blev lagt over til de medvirkende. Resultatet af det hele er en melodiøs, energisk punkplade, der udover sin rock n’ roll-form også sprudler ved en spraglet instrumentering undfanget ved fantasi, leg og impulsive eksperimenter. BIG MESS har skabt en ambitiøs og samtidig 100% hjemmelavet plade, som rammer lige i både hjerne, hjerte og mellemgulv med sin umiddelbare melodiøsitet og meget menneskelige indtryk af et liv i forandring.

Customers who bought this product also bought: