Wayne Graham - Songs Only a Mother Could Love

Katalognummer:

Selskab:

To albums fra bandet Wayne Graham var nødvendige for at overbevise Tysklands mest uforsonlige anmeldere om deres kvaliteter. Wayne Graham er et folk-rock band fra Whitesburg, Kentucky som er relativt ukendte for den store masse, men med et meget loyalt og trofast publikum for de indviede i hemmeligheden. De er ikke et band med store armbevægelser, istedet er de meget underspillede og subtilt forankrede i deres hjemlands musiktraditioner og deres musik er på samme tid fængende og tidsløs. De laver albums som stille og roligt trænger under huden på lytteren og vækker lysten til at lytte igen og igen, albums der afslører flere lag og hemmeligheder lidt efter lidt.

“Songs Only A Mother Could Love” udkommer kun otte måneder efter deres seneste album “Joy!”, som gav bandet et mindre gennembrud i Tyskland. Denne sommer spiller de på nogle af Tyskland mest toneangivende festivaler, og turen kommer også til Skandinavien til efteråret. Rolling Stone Magazines kritikere og læsere kårede “Joy!” som en af de bedste udgivelser i 2018:

“The sublime Americana of the brothers [...] takes a while until it enfolds its full splendor. But then you want to listen to these songs between J.J. Cale and The Band, gentle blues and smoldering folk-rock, again and again.” (Rolling Stone 1/2019)

Yderligere information

Wayne Graham er et band bestående af to brødre, der tilsyneladende er skænket en uendelig mængde kreativitet og talent, og som stadigvæk skriver, optager og producerer deres sange i kælderen i deres forældres hjem. De bor stadig i Whitesburg, en tidligere kulmineby i en af de fattigste regioner i USA. Musikken har de fået ind fra barnsben, hvor de spillede hhv. bas og trommer i en kirke som deres far grundlagde. Han driver idag en lille virksomhed, hvor han reparerer elektronik.

“Songs Only A Mother Could Love” danner en trilogi sammen med “Mexico” (2016) og “Joy!” (2018). Sanger og sangskriver Kenny Miles ser dog mere det kommende album som en prequel til disse to fordi det er en samling af sange, som af forskellige årsager aldrig blev færdiggjort under indspilningen af netop disse to album. Som label kunne man godt fælde en tåre når sange som “House I’ll Never See” eller “Silver Spoon” pludselig forsvandt fra tracklisten løbet af processen. Der er også live favoritter fra tidligere turnéer, som aldrig blev indspillet (“By and By” og “Two Minutes”). Andre sange har ikke engang været at finde i demo indspilninger. “Flower Store” er et næsten klassisk stykke americana, med tekster så perfekt skrevet og vævet ind i musikken stof at man forstår hvorfor bandet bliver sammenlignet med Wilco - en sang der iøvrigt får én til at undre sig over hvorfor Wayne Graham ikke er at finde på enhver støvet amerikansk jukebox.

Det nye album er i den grad et familieangående for brødrene. Albummet er dedikeret til deres mor, og fra de to vinyl labels hhv. side A og B stirrer deres bedstefædre dig lige i øjnene. Selve coveret er et gammelt billede af deres mor der hengivende og kærligt kigger på sine to sønner på bagsædet af familiens første bil. Hele albummet blev færdigindspillet løbet af to uger i efteråret 2018.

“Songs Only A Mother Could Love” udkommer eksklusivt ifbm. Record Store Day den 13. April 2019 på Celebration Records i Skandinavien - strengt begrænset til 100 eksemplarer på bone-white vinyl, med download kode og tekstark.

Kunder, der købte denne vare, købte også