The Consolation - Heartland

Katalognummer:

Selskab:

The Consolation er tilbage! Efter et par år ude på de danske landeveje og spillesteder, er bandet nu klar med en stærk opfølger til deres selvbetitlede album fra 2015, hvorfra flere singler fandt vej til den landsdækkende æter. Singler som “Portland Girl” og “Manitoba”, der dengang hurtigt skabte bandet et publikum ude i det ganske land, med hang til den håndspillede, nærværende og ikke mindst melodiske “hjertelandsrock”, som The Consolation har gjort til sit varemærke.

Yderligere information

Heartland’, som det nye album hedder, fortsætter takterne fra forgængeren, men udfolder denne gang for alvor potentialet med en skarpere produktion, klarere udtryk og mere lyrisk, satirisk bid. De ti skæringer emmer af autentisitet og støvet americana-inspiration, men rummer fortsat The Consolations helt egen sound, som er unik for den hjemlige scene. Ikke mindst på grund af forsanger Nis Gaardes karakteristiske baryton-klang, og så den måske mere skandinaviske tendens til at søge samspillet mellem melodi og melankoli, end man typisk ser på alt.country- og rootsscenen. 

Sangene et en blanding af amerikansk inspireret rock, roots og country, hvor guitarer er den bærende instrumentering. Ikke mindst brugen af pedalsteel-guitar, som kyndigt beherskes af landets stærkeste på det fascinerende instrument, er med til at præge udtrykket. Teksterne rummer lige dele tro, håb, kærlighed, men også frustration over den retning, vores samfund stille og roligt bevæger sig i i disse år.