Speaker Bite Me - Future Plans

Katalognummer:

Selskab:

Den danske rock-kvartet Speaker Bite Me er klar med deres 6. studiealbum, Future Plans. Selvom det er 11 år siden, bandet sidst udgav albummet Action Painting, har bandet ikke været fra hinanden i årene, der er gået, men mødtes jævnligt for at komponere og spille.

Martin Ilja Ryum (sang, guitar), Kasper Deurell (bas, guitar); Emil Pilot Landgren (trommer) og Signe Høirup Wille-Jørgensen (sang, guitar) har altid gjort det på deres egen måde, når de skulle skrive musik. Det er et solidt forankret ægteskab, hvor alt skal være i harmonisk vater, før musikken kommer ud. Det er den nu.

Future Plans er skrevet på frustration, og med albummet viser de, at alder ikke er og ikke skal være en hindring for nysgerrighed og for at opsøge voldsomhed.

Yderligere information

Lyden af krig
Albummet er indspillet i en krigstid og er en reaktion på den. Signe fortæller om albummets musikalske og tematiske bearbejdning af krigstiden, vi lever i:

Vi har altid været et opdelt land, men inden for de sidste to tiår har vi set, at yderpolerne er spidset til. Og at skellet imellem velfærd og fattigdom er blevet større. Den tendens ser man over hele Europa. Blikket imellem menneskene forsvinder. Måske i afmagt. Selvcentrering? I stedet for at nyde vores velfærd, så kæmper vi nu for vores egen opretholdelse af overskud. På vores album tager vi livtag med den krigstid, vi lever i. Vi har brug for mere nærhed og mening i vores liv uden al den angst. Det kræver koncentration, så vi alle sammen kan løse det. Vi håber, at musikken vil frigive noget, noget ophobet”.

Eller som der synges på titelsangen: “A call for future plans // we believe we all must go./ Go!”.

Indfangelse af støj
Future Plans
består af 5 skæringer, som er blandt de længste i Speaker Bite Mes diskografi. Tilgangen har ikke været anderledes end tidligere, men bandet har i deres søgen efter et nummers forløsning eller nødvendige krampetrækning undersøgt soniske og melodiske grænseflader.

Bandet allierede sig med Nis Bysted i den endelige indspilningsproces af Future Plans for at indfange den støj, som Speaker Bite Me, går så meget op i at formidle og spille frem sammen. Albummet er indspillet live og resultatet er en ægte rockplade.

Albummet udgives af Pony Rec (Svin, Alcoholic Faith Mission) og udkommer på vinyl og digitalt. Bandet spiller udgivelseskoncert 13. oktober på Hotel Cecil.

Kunder, der købte denne vare, købte også