Jørgen Teller - odoiporikó

Katalognummer:

Selskab:

Med udgivelsen af 3 CD-boksen οδοιπορικό (TRAVELOGUE) markerer Jørgen Teller 25 året for opførelsen og udgivelsen af sit første elektro akustiske værk MY INNER EAR der dengang blev opført i et udstrakt 8.1 højtaler-system i Rundetårns spiralgang.

ξ

Udgivelses-projektet tager oprindeligt sit udgangspunkt i en trilogi baseret i aksen Malmø- København-Heraklion med havet som det samlende element.

300,00 DKK inkl. moms

Yderligere information

Ϙ
På CD1 høres disse 3 helt nye kompositioner af akusmatik/elektro akustik, field-recording /

soundscape, vibrafon, violin, lyra og solo-keyboard-sampler med 4 el-guitar-samples.

1. PLANE Z's - benytter særlige sinus-intervaller panoreret ud i et stort antal højtalere. En vibrafon med sølvpapir på spiller og imens vi lytter til toget i tunnelen under Øresund spiller en violin enkle toner i en særlig tuning. Som outro klippes der til et EKO-orgel i analog plade- rumklang. Det flerdimensionelle rum i dette værk stammer fra den akusmatiske første version for 14 spor der blev opført i højtaler-orkester på 42 højtalere på IAC MALMØ og INTONAL 2017. Værket er blevet re-mixet til stereo.

2. EBB - 4 el-guitar-samples behandlet og opført live fra samplerkeyboardet EPS 16+ i 6-spor og klippet ned.

3. TIDE - minimale field-recordings fra sound-walks og ture på ResidenceSEA/Kreta 2017. Optagelser af den lokale kretiske lyra, nattens havlyd og markedet i Heraklion indgår.

I processen med arbejdet på værkerne til CD1 skete der flere ting.
For det første blev Jørgen Teller med relativ kort varsel opsagt fra det baghuslager hvori han havde haft sit lydstudie i 22 år. Dette flytte-projekt blev til en rejse-logbog indeni i udgivelses-projektet. For det andet åbnede der sig flere muligheder for at arbejde med indspilninger af direktion af stærke musikere og ensembler.
For det tredje skulle der flyttes et Feurich-flygel fra det gamle studie til det nye arbejdsrum.

ϡ

På CD2 høres 3 værker der alle er indeholder efterbehandlede passager af optagelser med solist, trio og combo. Hver af disse værker er baseret på optagelser af en lille samling noterede harmonier med Jørgen Teller som dirigent.

page1image3899005360page1image3899005696page1image3899005968

1. MIAC
2. J in Danger 3. Feurich Move

- dirigeret accordeon Minna Weurlander og skramlende IAC Studio B møbler. - dirigeret og efterbehandlet combo-optagelse.
- Feurich Baby Grand Piano flytning & dirigeret trio.

#1: Minna Weurlander – solo accordeon
#2: Charles Burham – el. violin, combo leader, Johannes Bohn Christensen – drums, Dean Delgiusto - accordeon

Anton Langebæk – bass, Maria Dybbroe – alt sax, Lars-Göran Ulander – alt sax, Hanne Siboni – vox & accordeon #3: The Empty Stairs: Henrik Olsson – el. guitar, Søren Gorm – el. bass, Tomas Ortved – drums

Under de ovennævnte rejser modtog Jørgen Teller desuden to kommisioner på værker der på naturlig vis havde en direkte relstion til arbejdet på de andre værker og udviklede sig til en forlængelse af rejsen der stadig foregår. Nu i 2018-19 med Norden, Sevilla, Paris og Rom som pejlemærker.

FFϚ
På CD3 – høres 2 værker kommissioneret af SKRÆP og KSYME til opførelser i Århus og Athen.

1. TBONE SYNTHI for Xenakis - acousmatik for laptop, trombone samples, Dreadbox NYX2. ON/OFF - EMS SYNTHI 100, Höfner, Korg DS-10 Nintendo Synth.#1 med samplings af Niels-Ole Bo Johansen – trombone