John Blek - The Embers

Katalognummer:

Selskab:

John Blek er tro mod sine musikalske principper, der alligevel konstant bliver mere og mere raffineret. Tyngdepunktet er melodisk fingerspil på den akustiske guitar og en stemme, der bliver varmere, klogere og fraserer lidt mere præcis fra album til album. Blek er inspireret af irsk, britisk og amerikansk folk og etablerer sin egen position et eller andet sted imellem.

Mens det sidste album hovedsageligt blev lavet med de to Bonnie 'Prince' Billy-samarbejdspartnere Joan Shelley og Nathan Salsburg, kommer trommerne denne gang fra Davie Ryan og klarinetterne fra Matthew Berrill. Et varmt åndedrag løber gennem sangene: ”Musikalsk ville jeg bruge bløde og varme lyde på denne plade for at prøve at trække ildens varme ind i sangene. Til dette brugte jeg en masse klarinet og basklarinet. Den varme åndelignende lyd tilføjede et vidunderligt tæppe som sangene kan ligge ovenpå.”

John Blek blev for nylig tildelt nummer 1-prisen i Irland af IMRO for en fremragende uafhængig albumudgivelse i 2019, og "Thistle and Thorn" blev rost overalt af BBC og RTÉ radioredaktører. Kort tid før blev "Salt in the Water" fra Bleks næstsidste soloalbum "Catharsis Vol. I ” nomineret til årets sang ved International Folk Music Awards i Kansas City.

Det er sandsynligvis fair at sige, at John Blek i sin nuværende form ikke kun er en af ​​de mest flittige og produktive, men også en af ​​de bedste singer-songwritere i Europa.

Kunder, der købte denne vare, købte også