Dopha - The Game

Nyhed

Overbevisende. Ubesværet. Fortryllende. Det er nogle af de ord den danske sangskriver og sangerinde Dopha har fået med på vejen, siden hun udgav sin debutsingle ‘September Till June’ i begyndelsen af September 2019.

Siden har hun udgivet en række populære og stærke singler, som alle viser et stort sangskriver-talent hos den spirende stjerne, der har modtaget meget omtale fra de danske medier og på radio, hvor hun med sin single ‘Happy For Me’ peakede som #2 på Den Danske Airplay Chart og lå i Top10 i 10 uger i streg.

Det kommende debutalbum favner både det nærværende, skrøbelige og storladne, men viser også en mere legesyg og drilsk side af Dopha fra Romalt. Hun skriver sange med forbilleder som Lana Del Rey, Taylor Swift og Norah Jones, men har formået at skabe sit eget udtryk, der er solidt forankret i skandinavisk melankoli og udlængsel.

Titelnummeret ‘The Game’ er nomineret til en Steppeulv for Årets Bedste Sang, som Soundvenue desuden havde på syvendepladsen over Årets Bedste Sange.

More details

- +

 
Mere Info

Soundvenu 5/6 :


“Kontrasterne er mange, men den røde tråd igennem det hele er guitarfiguren, der altid enten udgør akkordgrundlaget med fingerspil og tunge akkorder, eller agerer krymmel med længselsfulde synthesizerlignende melodifigurer i baggrunden. Og så selvfølgelig Dophas overlegne vokal, som er fuld af utroligt menge spændende teksturer og finesser […] Dophas vokal og sangskrivning er så overskudsagtig og alsidig på ‘The Game’, at albummet allerede nu kan udråbes som en af 2021’s bedste debuter."

GAFFA 5/6:


“Dopha har hele pakken. Hun skriver (med lidt hjælp udefra) sine egne tekster og melodier (hvilket ikke burde være en bedrift, men det er det desværre). Hun spiller guitar. Hun synger. Og så gør hun alle tre ting overbevisende og med en god motion indlevelse. Vi havde brug for Dopha på den danske musikscene. Stærke skæringer fra en ung kvinde, der ikke lader sig diktere af AutoTune og TikTok-trends. Som skriver og spiller og synger, som en ægte musiker!"

Bands of Tomorrow 4,5/5:

“Efter en masse singleudgivelser er hun endelig ude med sit debutalbum ‘The Game’, som virkelig understreger Dophas enorme potentiale i sangskrivningens kunst […] Dophas musik leger med en forfriskende nordisk tryghed, den ekstatiske el-guitar og en moderne bedroompop-lyd. Det er også disse tinger, der fint bliver bundet sløjfe om på Dophas debutalbum ‘The Game’."

Information:


“Dopha er anderledes - hun henter netop de største fortællinger i det, der normalt forbliver usagt. Det giver debutalbummets umiddelbart tunge tematikker om kærlighed, venskab og coming-of-age en befriende lethed. At Dopha heller aldrig er bange for at vise sin selvironi, gør det endda for det meste uendeligt sjovt. […] hun udvider vokalens og instrumenternes umiddelbare begrænsninger - og når hun fylder sine klassiske indiepopsange med et væld af naturlige effekter, som gør de fleste af dem til unikaer fra start til slut."

Politiken 5/6:


"Det er svært at blive andet end imponeret og revet med, når Dopha slår guitaren an og åbenbarer en vidunderligt rocket opstemme. En stemme fuld af små, lyse knæk, lokkende dybder, hæse stræk og en smidighed, der kan løfte en ordinær sang til noget større og giver den 22-årige sanger og sangskriver muligheden for for hele tiden at skifte musikalske retninger.”

Menu

Settings