Alkymist - S/T

Katalognummer:

Selskab:

ALKYMIST er en ny kraft i doom metal - en kraft, der på sin egen vis søger at bringe forandringens håb ind i en kaotisk tid. Bandet blev dannet i 2016 af guitarist Stefan Krey (Gas Giant) og bassist Kaspar Luke (Düreforsög) med intentionen om at skabe den tungest mulige musik i et progressivt og atmosfærisk univers. I 2017 blev besætningen fuldendt af sanger Peter Bjørneg (Detest) og trommeslager Philip Kjær Morthorst (The Ritual), og kvartetten indspillede herefter selv debut-EP’en ‘Element’, der udkom i januar 2018. EP’ens beåndede og originale tilgang til progressiv sludget doom samt det mystiske og minimalistiske visuelle udtryk skabte begejstring på den nationale scene, hvor forventningerne til bandets kommende udgivelse har været mærkbare. ALKYMIST er nu klar med deres selvbetitlede debutalbum, som indeholder seks storslåede metal- kompositioner fordelt på 44 minutter, indspillet og produceret af Lasse Ballade (Solbrud, Orm, Slægt).

Yderligere information

Musikken på ALKYMISTs debutalbum kan betegnes som progressiv doom metal - en slags “art metal” som deler et åndsfællesskab med klassisk musik og 70’ernes progressive rock. ALKYMIST lader sig ikke diktere af genrekonventioner og stiløvelser. De er derimod deres egne herrer, der på albummet viser vejen for fremtidens doom metal i kraft af deres komplekse lyd, mærkbare virtuositet og suveræne kompositoriske overblik. Musikken er knusende tung og ligeledes melodisk og fængende, men den indeholder i ligeså høj grad dynamik, pauser, teksturer og soniske eksperimenter, som skaber et på én gang sært, smukt og frygtindgydende udtryk. ALKYMIST udpensler ikke al mening og intention bag deres musikalske kreationer. Musikken dikterer således ikke, hvad lytteren skal føle og tænke, men der skabes derimod et fortolkningsrum, hvor lytteren får plads til at danne sine egne billeder, stemninger og forestillinger. Man bydes således indenfor til en rejse gennem en verden af paradokser og urkræfter i et overvældende komplekst, intenst og lyrisk lydlandskab.

ALKYMISTs univers er på én gang tilbageskuende og futuristisk, mens en stadig kilde til inspiration findes i alkymistens manipulation af den fysiske verden. Alkymisten har en rolle at spille i alle tider og kan ses som en evig figur, hvis motiv er at genskabe ligevægt i en verden ude af balance. I gamle tider søgte alkymisten ikke kun at manipulere naturen men tilstræbte også åndens fuldkommenhed og dermed sjælens hvile. Hos ALKYMIST i 2018 består alkymistens kunst i at søge indad til instinktet, følelserne og intuitionen på trods af og imod denne verdens strukturer, som i stadig højere grad ensretter, stresser og dræber os. En generel tematik på ‘Alkymist’ er en tilværelse, der er parallel, forkert og udstødt - og en tilværelse som det lidende subjekt søger at blive udfriet fra. Én vej er gennem døden. En anden går gennem forandringens håb og kampen, der måske fører til det andet og bedre, hvad dette end måtte være. ALKYMIST fortæller historien om den trods, som må udvises, og den kamp, som må kæmpes, hvis vi skal holde fast i det, vi er - på godt og ondt.

Kunder, der købte denne vare, købte også